noicsizma-joban-rosszban5 Jóban-rosszban | NőiCsizma Design

 

Azt hiszem, ez a hónap nekem amolyan múlt-idézés lesz.

A karácsonyi otthonlétem alatt szüleimnél elövettem a fényképes dobozt, mert a „Téli mese“ albumomba fényképeket kerestem. Elöször egyedül keresgéltem, kérdözösködtem Anyunál a fotókat illetöen, hogy ki is ez a személy a képen, mikor is készült a fotó, jééé a hugomnak alig volt haja, amikor született, stb., stb..

.. Azután lassan körbeült a család és egy-egy fényképröl egész történet jött össze. Mindenki emlékezett valamire a fotóval kapcsolatosan, néha egész másképp emlékezett az egyik, mint a másik. Volt amire én emlékeztem, volt amire az öcsém, vagy a szüleim.

Egész kis idöutazás lett a végére. Ilyenkor érzem azt, hogy de jó hobbym van és mégsem "úri huncutság" ez a scrapbookozás, mert ha most nem örökitjük meg az emlékeinket, akkor soha, mert idövel a jó kis történetek az idö homályába vesznek és de kár lenne értük. Én idöközben  lázasan gyüjtögettem a fényképeket, irogattam a történeteket és most lassan nekifogtam a feldolgozásuknak. Egy albumot szeretnék késziteni és egyik-másik fotóból egy nagy oldalt is.

Ez a második oldalam, a szüleim esküvöi fényképét használtam. A régi fotó 54 éves, Anyukám mondogatta is, jaj Istenem, de régen is volt, hogy elröpült az idö, régi szép idök, meg ilyesmik :-). Sokat gondolkodtam azon, hogy talán a régi fényképhez egy másabb papir háttérnek jobban menne, meg, hogy biztosan szebb lenne az oldal több virággal, több kiegészitövel, de Anyukám egyszerü ruhája, amelyik nem a kornak megfelelöen habos-babos, csipkés-fodros volt, hanem modern, letisztult és egyszerü, mint amilyen ö mindig is volt és ma is az, igy ennél a fehér alapkartonnál maradtam. Én még  emlékszem a ruhára, finom fehér anyaga volt, átszöve kevés ezüst szállal és ott volt a szekrényben hosszú ideig. Jól jött volna a hercegkisasszonyos játékainkhoz a hugommal, de Anyu magassarkú cipöjét könnyebb volt elökapni.

Szóval egy egyszerü és modernebb oldalban gondolkodtam és valahogyan a kék volt az, amit mindenképp használni akartam.

Apropos kék: láttátok a NCSD blogon a szuper kihivást, ki ne hagyjátok! 

A nagy chipboardot kék akril festékkel befestettem, majd az "Ajtók" papirkészletben levö kék, ciklámen papirokból  kivágtam a pillangókat, a cimszót és készitettem egy tag-et is, amelyet a fotó mögé rejtettem és amelyre ráirtam a fénykép történetét. A tag-re hosszú aranyfonalat kötöttem, amelyet ide-oda bedugdostam a fénykép alá. Használtam még a  "Jól választottam" matricaivböl pár szócimkét, pár pötty Nuvo ide-oda  és késznek nyilvánitottam az oldalt.

noicsizma joban rosszban7noicsizma joban rosszban7noicsizma joban rosszban7noicsizma joban rosszban7noicsizma joban rosszban7noicsizma joban rosszban7

noicsizma joban rosszban1

Felhasznált termékek:

feher_alapkarton_noicsizma5__1546516076_972 Jóban-rosszban | NőiCsizma DesignFehér alapkarton 12"
Fehér alapkarton 12"
120 Ft
web_valenti__1532005949_98 Jóban-rosszban | NőiCsizma Design
Te & én - papírkészlet A5
1690 Ft
web_d_00___1541505171_455 Jóban-rosszban | NőiCsizma DesignAjtók papírkészlet
Ajtók papírkészlet
1990 Ft
betukeszlet_noicsizma1__1530787167_163 Jóban-rosszban | NőiCsizma DesignApró betűmatrica
Apró betűmatrica
490 Ft
web_ma_is_teged_feher__1549976611_623 Jóban-rosszban | NőiCsizma DesignJól választottam
Jól választottam matrica ív
990 Ft