Csoda

Scrapbookos" ténykedésem elsö nagyobb lélegzetvételü, ha mondhatom igy,  alkotása, egy baba album volt. A barátnöm lányának készitettem amikor megérkezett az elsö kisbabájuk. Nagyon izgultam, milyen lesz, fognak-e örülni neki, talán jobb lett volna, ha vásárolom és nem készitem. Aztán amikor átadtam, láttam mennyire örülnek neki és nagyon boldog és büszke voltam magamra, hogy még is jobb volt, hogy készitettem és nem vásároltam az albumot. 

. Ma már látom,minden hibáját, azt is tudom, hogy más ragasztót kellett volna használnom, de nekem anno is és most is egyik legkedvesebb albumom volt és marad. Amikor egy kedves ismerös megkért, hogy a lánya születendö kisbabájának készitsek egy albumot, nagyon megörültem, de ugyanakkor megint tele voltam aggodalommal. Vajon fog-e tetszeni, vajon nem lesz-e túl diszitett, vagy kevésbé diszitett és minden ami ilyenkor megfordul az ember eszében. Az album szinvilágát, hogy mekkora és milyen formátumú legyen, azt megbeszéltük és neki kezdtem az albumnak. A felhasznált scrapbook papir egy régebbi kollekció papirja, de a szinvilága és a hozzátartozó kis állat figurák és kiegészitök miatt számomra örök kedvenc. Gyerekkorom meséskönyveire emlékeztet. Ehhez a papirhoz használtam a NCsD csodálatos chipboardjait, matricáit és a "Kishercegnö" szöveges pausz papirját. Na, a pausz papiron levö szöveget egyszerüen imádom, de nem csak én, hanem a jövendöbeli nagymama is ! Gyönyörü és sokatmondó! 

Az album alapot fehér alapkartonból készitettem, majd az oldalak  széleit világoskék tintával szineztem egy picit. Az album boritója 6,25"x6,25".  A belsö oldalak 6"x6" -ek és mindegyik oldalpár "zsebesen" van kialakitva, amelyben még egy "fényképalap" van, amelyre fénykép tehetö, illetve a zsebbe betehetö bármilyen tárgyi emlék, amit meg szeretnének örizni. Az oldalakon vannak csiki-csuki megoldások is, ezek apró mágnessel rögzitödnek és lapozásnál nem "lógnak ide, lógnak oda“. Az egyik oldalpár pedig olyan, mint amilyent már láthattatok tölem a "Süssünk.süssünk valamit" albumomnál, csak itt nem illeszkednek egymáshoz, hanem túl lógnak egymáson-egymásra. Ez egy kicsit bonyolultnak tünik, de nem az, majd látjátok az alább csatolt videóban.

Elég sok „tag“-et készitettem, azokra komment irható. Használtam még az " Ásó, kapa, nagykaland" alkotócsomagban levö arany fonalat és  biztositó tüket,  amelyek aranyozott szinüek voltak, igy egy kis pluszt és csillogást adnak az albumnak - gondolom én :-). A chipboard keretek; fényképkeretek  visszaszedhetö ragasztóval vannak felragasztva, igy visszaszedhetöek, a fotók beragaszthatóak és végül véglegesen rögzithetöek. Végül, de nem utolsó sorban nagy-nagy szeretettel készitetem és a megajándékozottak is nagyon örültek neki! 

noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9noicsizma csoda9

 

Felhasznált anyagok:

feher_alapkarton_noicsizma5__1546516076_972 Csoda | NőiCsizma DesignFehér alapkarton 12"
Fehér alapkarton 12"
120 Ft
kishercegno_papirkeszlet_pa0003_noicsizma_10__1522141422_900 Csoda | NőiCsizma Design
KishercegNŐ - papírkészlet
1990 Ft
kisfiu_babas_noicsizma5__1547039649_586 Csoda | NőiCsizma Design
Kisfiú babás chipboard csomag
690 Ft
IMG_1937__1537903745_230 Csoda | NőiCsizma Design
Polaroid keret
390 Ft
anya_szeme_fenye_matricaiv_noicsizma3__1___1525945287_83 Csoda | NőiCsizma Design Anya szeme fénye Matricaív
Anya szeme fénye Matricaív
1490 Ft